reede, 16. september 2016

Maredsous 6 Blond

Sissekanne 655 - Maredsous 6 Blond


Belgia
Belgian Ale
6,0 vol

Alles hiljuti proovisin Maredsousi Dubbelit ja see oli suurepärane (vt hinnangut siit) ning sellest innustuna pean proovima ka kaht teist antud pruulikoja õlut. Täna proovin ära siis lahjema otsa õlle, ehk belgiapärase blondi.

Õlle värvus on kuldne ning valge vahukiht vajus kiiresti kirmeks. Aroom on juba kaugelt tunda - puuviljane, kergelt hapukas ning mahlane. Samas õlle soojenedes muutub see aroom kuidagi lohakas ja odavaks ning kohe kindlasti tavapärase kvaliteetse belglase aroomi välja ei anna.

Nujah, eks täpselt samad emotsioonid on ka kahjuks maitses - värske esmamekk, vürtsikas, tsitruseline ja sujuvalt  magus. Kuid edasine maitseelamus kahjuks vajub täitsa ära - kergele mandlisele mekile järgneb aga natukene liiga intensiivne rohune ja kuiv mõrkjus ja see tundub natukene odav/massiõllele omane. Lõpus annab endast märku veel särtsakas tsitruseline mekk ja see päästab maitseelamuse.

Tegemist on keskpärase belglasega - ei midagi suurepärast, aga samas midagi hullumeelselt viga ka ei ole. Janu korral kindlasti võtaksin ka teisegi pudeli.

Hinnang 7