esmaspäev, 20. november 2017

Lindheim / Põhjala Rule of Plum

Sissekanne 880 - Lindheim / Põhjala Rule of Plum


Sour/Wild Ale
5,5 vol
Norra/Eesti

See on esimene metsiku pärmiga tehtud õlu, kus on ka legendaarse Põhjala logo peal - nimelt käisid Põhjala mehed 2016. aasta suvel Norras Lindheimi pruulikojas ühiselt õlut tegemas. Rukkirikkale õllele lisati tuhandeid värskeid ploome ning kogu see kompott lasti käima minna lahtistes tammevaatides. Selle tulemusena sai õllevirdele ligi igasugu õhust pärinevaid baktereid ning teine kääritus toimus juba tammevaatides koos ploomimahlaga. Ja kuna metsik pärm on alati üsna uimase olekuga ning alles pika aja peale avaldab enda tõelise olemuse, siis oli ka Rule of Plum pea aasta aega vaadis. Ja nüüd on selline ilmaime Eestisse jõudnud - põnev!

Õlle värvus on oranžikas-pruun ning kreemjas vahukiht vajub kirmeks. Aroom on marjaselt hapukas, tammevaadine ning kergelt õunane.

Maitse on päris põnev - esmane marjane hapukus paneb maitsenäsad keele küljel appi karjuma, kuid see taandub kohe sulnima ploomise magususega. Lõppmekk on maalähedane, puiduselt tanniinine, kirsihapukas koos punaste sõstarde happelise mekiga. Väga mahlane olek antud joogi puhul on värskendav.

Päris põnev jook - ma küll ei ole väga suur hapude õllede fänn, aga antud jooki ja neid põnevaid nüansse naudin täiega.

Hinnang 7+