pühapäev, 19. november 2017

Struise Black Albert

Sissekanne 879 - Struise Black Albert


Imperial Stout
Belgia
13.0 vol

Vot Struise Black Albert on lihtsalt legendaarne õlu - ühe maailma parima pruulikoja lipulaev, mis on põhjaks paljudele Struise teistele õlledele (Cuvee Delphine ja mitmed Black Damnation seeria geniaalsed üllitised). Black Albert on õlu, mille erinevad aastakäigud on tihtilugu hinnas ja haruldased - täna võtan mina ette vintage 2016 pudeli ning kiidusõnad Õllegaleriile, et sellise õlle maale olete toonud.

Tökatmust veniv õlleliköör omab šokolaadist vahukihti ning aroomis on tunda kvaliteetset tumedat šokolaadi, koorevenis koos kerge marjase olekuga. Superaroom.

Maitse on ülemõistuse äge - jah, raske kehaga, veniv, siidine, aga samas nii kergelt joodav. Kakaone siidine pehmus, šokolaadine mõrkjus, vanilline magus mekk ja puidune tummisus. Lõppmekk on pikalt alkoholisoe, kakaone, särtsakas ja kuidagi värskendav.

Uskumatult kompleksne õlu - väga erinevad maitsenüansid, mis on suurepärases tasakaalus. See on üks mu lemmikumaid IS-e ning kindlasti läheb mu õllekeldrisse päris mitu pudelit ka Black Albertit seisma.

Hinnang  10+