teisipäev, 21. november 2017

Kolk Sumin

Sissekanne 881 - Kolk Sumin


Honey Tripel
9,5 vol

Peab tunnistama, et olen suur Belgia õllede fänn ning seetõttu on tore tõdeda, et ka Eesti pruulijad võtavad aegajalt Belglasi ette. Kolk on igatahes pruulinud tripeli ning kasutanud selle tegemisel ka Eesti mett (eks peamiselt see mesi siiski andis alkoholi juurde ja tegi keha kergemaks nii kange õlle puhul).

Õllepudel avanes paraja susinaga ning valge vahukiht lasi klaasist sahinaga minema - tulemuseks on täiesti ilma vahukihita ning meenutab pigem still õunamahla, kui tripelit. Aroom on tagasihoidlik (ilmselgelt koos vahukihiga kadus ka palju aroomi), mesine, magus, kuidagi keemiane. Belgialikku tõupuhast vürtsikat pärmisust minu nina siit ei leia kohe üldse.

Õlle maitse on mesiselt magus, kergelt lausa lääge, alkoholine, lilleliselt mõrkjas (Belgia õlledel ei tohiks humalad küll märgatavad olla) ning lõppmekk on soojendavalt alkoholine, teravalt barbarissine ning keele tagaossa jääb tugev lilleline mõrkjus domineerima.

Nujah, see tripel on ühest heast tripelist päris kaugel - karbonisatsioon on sassis, liiga mõrkjas, Belgialik vürtsikus on puudu ning kehalt on liiga veniv-lääge-magus. Belgia tripelite fännina ei saa kahjuks rahul olla.

Hinnang 5