kolmapäev, 19. aprill 2017

Van Moll / Tanker Shadow Assassin

Sissekanne 796 - Van Moll / Tanker Shadow Assassin


Black Barley Wine
Holland/Eesti
10,5 vol

2016. aastal pruulis Tanker koostööõlle Hollandi Van Molliga. Tookord tuli sellest mõttetööst välja absoluutselt geniaalne Animal Instinct IPA ja minu meelest on see Tankeri läbi aegade top3 õllede seas. Igatahes nüüd on Tanker ja Van Moll pruulmeistrid kokku saanud Vandeoirsprong nimelises pruulikojas Hollandis ning valminud on must odravein! Ma ei ole veel sellist õllestiili kuulnud ega näinud ning põnevus on suur.

Kastanipruun-punakas õllel tekkis beežikas vahukiht ja see vajus kirmeks. Aroom on ploomine, viigimarjane, magusalt rosinavaniljene ning siidiselt kamašokolaadine. Vau, neid lõhnasid on siin buketis võimsalt palju!

Õlu ise on raske kehaga, õlijas, siidine ja vängelt pehme. Jah, just vängelt pehme, sest kõik maitsed on siin domineerivad ja rasked, samas kogu see raske kompott tundub ühtlaselt pehme ja kompleksne. Piimakohvine, kõrbenud leivane, ploomiveinine alkoholisoojus, vaniljene magusus ja väga kõrge mõrkjus. Keelele jääb pikalt kvaliteetse tumeda šokolaadi kakaone pehmus.

Üsna hullumeelne jook, kuid tõesti nauditav.

Hinnang 9