laupäev, 22. aprill 2017

Lehe Klerre

Sissekane 797 - Lehe Klerre


Black Hoppy Belgian Ale
9,0 vol

Lehe Pruulikoda on siin viimasel ajal väga ägedaid õllesid teinud ning need on olnud suurepärased. Eredalt on meeles veel odravein Einspiel, maibock Ajakapsel ja koostöös Andersoniga Einstein. Nüüd on nad igatahes valmis saanud Belgia pärmiga pruulitud tumeda ja humalase õlle.

Klaasi voolab mustjas-pruun jook, millel on kollakas-beežine vahukiht. Aroom on rohuselt maalähedane, vürtsikas-röstine ja kuivalt vaigune.

Maitse on õllel täiesti segane - see on Belgia pärmiga must IPA. Keha on sellise kangusega õlle kohta väga kerge - kommisuhkru peamine ülesanne Belgia õllede puhul. Hapukas-röstine, kergelt puuviljane ja vürtsikas, aga samas happeliselt rohune-mõrkjas ning musta IPA kohta vesise kehaga lõpp. Keelele jääb pikalt mänglema röstine puuviljasus.

Üsna sassis maitsetega õlu - kui see oleks esitletud musta IPAna, siis oskaks midagi rohkemat arvata. Kahju, et Belgiapärasusest väga palju alles ei ole, va kommisuhkru poolt tekitatud kergem keha, mis nii suure humalakoguse juures tundub lausa vesine.

Hinnang 7-