esmaspäev, 17. aprill 2017

De Molen Hel & Verdoemenis (Hell & Damnation)

Sissekanne 795 - De Molen Hel & Verdoemenis (Hell & Damnation)


Imperial Stout
10.0 vol
Holland

Hell & Damnationi näol on tegemist De Moleni ühe meistriteosega, nende kolmas Russian Imperial Stout (belgiapärase RISi Rasputini ja Scandinavian/US RISi Tsarina Esra kõrval). Antud RISi tegemisel on kasutatud nn vanu linnaseid sh Brown Malti. Olen paaril korral saanud proovida Hell & Damnationi vaadilaagerdusi ja need on olnud fenomenaalsed. Täna proovin ära tavalise versiooni.

Klaasi voolab õlijas odraveinilikult punakas-pruun ja mustjas vedelik. Korraks tekib ka tihke šokolaadikarva vahukiht, kuid see kaob kiiresti. Kogu tuba on täis valgunud pähklist, hapukas-ploomist, karamellist ja kergelt suitsust aroomi, samas tungib ninna sojakastmelik soolane lõhn. Üliäge aroom.

Õlu ise on raske kehaga, samas sellise kanguse kohta olid ootused veel raskemad. Kerge ploomiveinine hapukus, röstine kohvine mekk, õlijas ja siidine keha, kus mängleb tugev rohune humalamõrkjus. Lõppmekk on röstiselt hapukas, suitsukirbene, samas vanilliselt pehme ja magus. Tunda on kangust, mis sooja jutina kerest alla jookseb.

Vaadihoidised antud versioonist on olnud ümaramad, samas ega ka sellelegi versioonile suurt midagi ette heita ei ole.

Hinnang 9