kolmapäev, 22. märts 2017

Undi Pruul Lupus Acidus

Sissekanne 780 - Undi Pruul Lupus Acidus


Sour Ale
5,9 vol


Üsna tundmatu on siiamaani Undi Pruul minu jaoks olnud, kuid märtsikuisel Tallinna-Tartu ühisel kodupruulijate kokkutulekul võitis antud Undi Pruul mu südame. Ja täna on mul võimalus degusteerida just tolle 22 pruulikoja võistlusel üldvõidu võtnud õlut Lupus Acidus. Tol korral sain vaid väikese lonksu seda proovida, kuid mälestus on ere ja meenutamistväärt.


Õlle värvus on häguselt helekuldne ning valge vahukiht vajus kirmeks. Aroom on kergelt happeline, samas apelsinimahlaselt värske ja karge.

Õlle maitse on vau - kodupruul ja nii ägeda hapuõlle teinud, awesome.  Maitses on tunda magusat apelsinist mekki, mis mattub kiiresti tasakaaluga sidrunimahlasesse happelisusesse. Ja tee mis tahad, see balanss nende vahel on nii paganama kihvt - lõppmekk on kergelt laudane tartness oma pehmes ja ümaras vormis. Kuiv ja parkiv hapukus on keelel pikalt ja see on nauditav.

Ideaalne kuuma ilma jook, mis kustutab janu, samas on nii maitsekas. Kiidusõnad Undi Pruulile ja kodustes tingimustes sellise meistriteosega hakkama saada - peab tunnistama, et see on kindlasti üks parimaid hapuõllesid, mis Eestimaal tehtud (sh parim kõikidest ametlikest pruulidest).

Kiidusõnad - kodune kettle sour oma parimas vormis!

Hinnang 9+