laupäev, 18. märts 2017

Trummi Pruuler Männivaik

Sissekanne 779 - Trummi Pruuler Männivaik


Single Hop Chinook IPA
6.6 vol

Trummi Pruuler on uus kodupruulija Tallinnas ning minu kätte on jõudnud nende kaks esimest üllitist - Belgian Ale ning täna proovimisele tulev Chinookiga IPA. Silt on pudelil igatahes juba väga professionaalne ning isegi õlle enda lugu sildil kirjas. Hea töö!

Õlle värvus on merevaigukarva-oranžikas ning valge vahukiht on minimaalne ja vajus kiiresti kirmeks. Aroom on tõsiselt magus ja karamelline ning ühele IPA ootamatult linnaseline. Selle veniva magususe tagant vaikselt annab endast märku ka kergelt vürtsikas vaigusus.

Maitse on keskmise kehaga, õlijas ja karvaselt siidine :) kui esmane mekk on siirupiliselt magus ja raske, siis edasine maitse muutub kergemaks. Omamoodi põnevalt annab siia maitseid juurde kõrbenud karamelline ja tugev linnaseline mekk, mida kahjuks ei ole balansseerimas samatugev humalamõrkjus. Samuti on kõiki maitseetappe läbimas diatsetüüline mekk - kergelt popkornine ja raske domineeriv maitse. Lõppmekk on männivaigune, magus aga samas kuiv ja janukustutav.

Suures plaanis väga hea joogiõlu. Kuna lõpptihedus on käärimisel jäänud üsna kõrgeks, siis on IPA-le omane kerge ja värskendav mekk siit puudu (mis on asendunud selle nn linnaselise magususega). Antud linnaseline tugevam magusus oleks täiesti asjakohane topeltIPA-le, kus venivat tummisust tuleb natukene rohkemate humalatega balansseerida - ja siis juba tõesti topeltIPAna seda esitleda.

Esimeste pruulide kohta igati korralik jook ning siit annab vaid hooga edasi areneda. John Palmeri How To Brew lk 256 räägib täpselt lahti, kuidas antud õlle kvaliteeti järgmine kord tõsta!

Hinnang 6