reede, 17. märts 2017

Põhjala Bänger

Sissekanne 778 - Põhjala Bänger


Imperial Stout
12,5 vol

Maitseküllane Imperial Stout, pruulitud kuivatatud ploomide, vanilje ja Habanero chilliga.

Põhjala hullud stoudid on mulle väga mokkamööda ning nüüd üritavad nad ikka korralikult juba ammu ületatud stiili piire nihutada - ülikange, ploomide, vanilje ja tšilliga tökat.

Mustal õllel on punase helgiga šokolaadine vahukiht, mis kadus kiiresti. Aroomis on tõsiselt palju vanilje-kakaost magusust koos kerge tšillise vürtsikusega.

Maitse on üliraske, veniva olekuga maitsete pomm. Esmane vaniljene ja siidine mekk on esilagu sulnid ja rahustavad, kuid see asendub ploomiveinise alkoholisusega ning kakaose mõrkjusega. Lõppmekk on ülimagus, samas ülimõrkjas ja samas kõik üheskoos tundub nii mõnus ja pehme.  Keelel mängleb pikalt koorevenislik mekk koos kondentspiimase kohviga - möödub pikk aeg ja siis saabub rahuliku tempoga ka väljareklaamitud habanero tšilli oma soojendava tulisusega. Peale paari lonksu meenub vanatallinnane likööri mekk... huvitav.

Superäge jook - mulle meeldib see magus pehmus ning et antud õlle puhul on kasutatud tšillit maitsele meeldiva nüansi lisamiseks, mitte võimsa wow efekti tekitamiseks (ja tihtilugu see wow efekti tõttu ei ole õllest midagi suurt enam alles). Seega hea töö! Magus liköörine tökat kuubis!

Hinnang 9