reede, 24. märts 2017

Karli Kräft Weissbier Väikse Mangoga

Sissekanne 781 - Karli Kräft Weissbier Väikse Mangoga


Nisuõlu
4,8 vol

Tallinn-Tartu kodupruulijate kokkutulekul õnnestus saada mul oma nisuõllega auhinnaline koht ning sellega kaasnes paar pudelit erinevaid õllesid. Täna avan just ühe sellise joogi - Tartu kodupruulija Karli mangone nisuõlu.

Õlle värvus on ühele nisukale omane - kuldne-kollane, valge vahukihi ja häguse olemisega. Aroom on klassikaline nisu - vürtsikas, banaanine, kerge ja hapukas-magus.

Maitse on õllel kerge kehaga, maitsekas ja tõesti mangose nüansiga mänglemas kogu maitses. Juurde annab siia nüansse klassikaline nisuõlle humal oma vürtsika maitsetaimeliku mekiga ning koos maheda piprase olekuga. Omamoodi põnevalt on banaanine-mangone püree siin, mida tasakaalustab lilleline-tsitruseline mõrkjus.

Väga mõnus ja suvine joogiõlu - klassikaline nisuõlu, millele on lisatud troopilisi nüansse. Kuid sain antud õlut proovida 3 nädalat tagasi ning siis oli mangone efekt palju võimsam - tänaseks on see taandunud ning banaanine magusus on pigem domineerivam. Aga mulle see just meeldibki, kuna esialgne mangone maitse oli liiga tugev  - see nn mangone happesus-mõrkjus on tänaseks pehmenenud ning õlle joodavus on paremaks muutunud.

Hinnang 8