esmaspäev, 27. märts 2017

Kalamaja Rain Sai Peugeot´ (Reinheitsgebot)

Sissekanne 782 - Kalamaja Rain Sai Peugeot´ (Reinheitsgebot)


IIPA
7,8 vol / 115 IBU

Kalamaja Pruulikoda on oma pilootpruulide nimedega alati silma paistnud (nii geniaalseid nimesid suudavad veel vaid Käbliku vennad välja mõelda). Kalamaja parim pärl on minumeelest Chillit Bäng ja vot see tšillistout on jätnud mu mälupilti kustumatu mulje. Täna proovin ära Kalamaja IIPA, mis siis on vist pühendatud Saksa puhta õlle seaduse auks.

Õlle värvus on kastanipunase helgiga ning valge vahukiht on kahesõrmepaksune ja püsiv. Aroom on üliäge - venivalt vaigune, troopiliste puuviljade marmelaadine, magus ning mahlane.

Maitse - hmm, nõks ülekarboniseerunud (pudelatud Septembris, eks see mõjutabki), kuid natukene hingates on õllel väga hea mekk. Õlijalt keskmise kehaga, vaigune, kergelt hapukas-särtsakas ja troopiliselt mahlane. Lõppmekk on tunne, nagu keel oleks vaigumürgituse saanud - kogu suu on seda räigelt humalat täis, samas kaugelt saabub magus ja siirupiline alkoholisoojus. Mõnus. Naudime.

Mul on hea meel, et Rain Sai endale Peugeot´ - tummine, ülevõlli mõrkjas ja särtsakas (särtsakust just ühelt Peugeotilt ei oota ju). Aga jah, antud Peugeoti rooli lubada ainult humalafriike.

Hinnang 8