teisipäev, 28. märts 2017

Trummi Pruuler Süütu Munk

Sissekanne 783 - Trummi Pruuler Süütu Munk


Belgian Blonde Ale
6.7 vol

Nõmme metsade vahel toimetav Trummi Pruuler on tegemas oma esimesi õllesid ning eelmisel nädala proovitud IPA oli päris hea. Täna võtame ette nende Belgia stiilis heleda õlle - kui umbes kuu aega tagasi antud jooki proovisin, siis oli veel nõrk mull sees ning üleüldised maitsed olid veel ühekülgsed ja lamedad. Loodetavasti on aeg ainult head sellele mungale teinud.

Õlle värvus on apelsinimahlaselt oranžikashägune ning valge vahukiht vajus kiiresti kirmeks. Aroom on mõnus - vürtsikas-mahlane ja magusalt karamelline

Maitse on keskmise kehaga, särtsakas ja mahlane. Viimatisel proovimisel olnud lamedad maitsed on asendunud palju põnevamatega. Pärmine vürtsikus on siin maitses veel tugevalt domineeriv, kuid antud õllestiili juurde see sobib. Lõppmekk on alkoholisoe ja täidlaselt magus. Keelele jääb pikalt parkima vürtsikas mõrkjus.

Suures plaanis võttes on tegemist väga mõnusa ja maitseka õllega - antud stiilile ootaks kuivemat ja särtsakamat lõppu ja sellest tulenevalt ka paremat janukustutamist. Hetkel on olukord, kui timmida natukene keha juurde ja alkoholi üles, siis selle õllega saaks juba piiluda ka kangemate ja vängemate Belglaste poole.

Hinnang 7