reede, 20. jaanuar 2017

nanoPruul pLoom

Sissekanne 728 - nanoPruul pLoom


Belgian Dark Strong Ale
8,8 vol

nanoPruul on pruulinud ühe belgiapärase kange õlle ja just seda pLoomi me täna degusteerime.

Tegelikult sain antud õlut proovida 2 kuud tagasi Tallinna kodupruulijate kokkutulekul ning tol korral ütlesin, et tegemist 8 punkti väärilise õllega, kuid paari kuu pärast minimaalselt 9 punktilisega. Ja nüüd täna proovingi, kas jahedas laagerdumine on antud õllele kasuks tulnud.

Õlle värvus on punakas-pruun ning kergelt beežikas vahukiht kadus kiiresti. Aroomis on tunda vürtsikat koriandrit koos kõrvitsapirukale omase mekiga, venivat karamelli ja stiilile omast pärmist lõhna.

Maitse on õllel ploomiselt mahlane ja siirupiliselt veniv. Mulle tõesti meeldib see tumedate ploomide raskus ja tummisus - see tundub lausa mesiselt pehme ja siidine, samas tagasihoidlik vürtsikas humal hoiab asja tasakaalus. Lõppmekk on oi oi kui magus ja keelt paitav.

See on väga hea õlu! Aeg on antud õllele vaid head teinud ning usutavasti lähema aastakese jooksul läheb asi ainult nauditavamaks. Antud kangust siin õllest nüüd küll tunda ei ole. Kodupruulijate üritusest proovitud isendiga on põhiline erinevus see, et lääget ja kleepuvat magusust on palju vähemaks läinud ning see on asendunud tummiste ja kuivemate maitsetega.

Hea töö nanoPruul!


Hinnang 9