kolmapäev, 21. detsember 2016

Viedi Sazobe

Sissekanne 708 - Viedi Sazobe


APA
Läti
5,8 vol

Täna proovime üht Jelgavas toodetud käsitööõlut - kasutatud on Citra humalat, Pilseni, Melanoidi ja Carapilsi linnaseid ning igale alustavale kodupruulijale tuttavat US05 pärmi. Ootused just selle baasil eriti kõrged ei ole (kuna sellise joogi teeb kodus pea igaüks valmis).

Õlle värvus on oranžikalt kuldne ning valge vahumüts on sõrmepaksune ja püsiv. Aroom on jah tsitruseline ja värske, samas kuidagi piimaselt tihke ja hapukas ning balansist väljas.

Maitse on õllel nii ja naa - kui esiti on see mangoselt magus ja mahlane, siis see värskus kaob peagi ja asendub flati magusa linnasusega, mida ei ole balansseerimas siin värske ja tsitruseline humal. Lõppmekk on magusalt puuviljane, kergelt vürtsikas-mündine ja mustalt kuiv-mõrkjas. Tugevam mull võiks sees olla - aitaks kaasa õlle joodavusele ja peidaks tehnilisi apsakaid.

Lihtne jook, mis suures plaanis on nauditav joogiõlu - magus, puuviljane ja tummine. Iga kell eelistaks seda tavalise massõllele, samas vabatahtlikult teist korda ei ostaks. Värskendavast APAst on asi kaugel.

Hinnang 6+