kolmapäev, 21. detsember 2016

Malduguns Pa Ķirbi 2016

Sissekanne 709 - Malduguns Pa Ķirbi 2016

Kõrvitsa Stout
6,4 vol
Läti käsitööõlu

Eelmisel aastal proovisin Maldugunsi kõrvitsastouti, mil nimeks Pa Ķirbi (vt hinnangut siit). Tookord mulle see väga meeldis ning õnnestus saada pudelikene ka 2016. aasta versioonist. Sel aastal pidavat asi olema siidisem, kakaosem ja pehmem - proovime järgi.

Suurim erinevus on see, et Malduguns pani selle õlle väikesesse pudelisse - jummala õige tegu. Kes suudab poole liitri kaupa kanget tumedat õlut juua?

Õlle värvus on must ning tuhkjalt šokolaadine vahukiht on matsakas, tihke ja püsiv. Aroom väga jõulune - nelk, kaneel ja kakaoselt siidine kõrvitsakook.

Maitse on õllel keskmise kehaga, siidine, hapukas-mõrkjas ja kõrvitsane. Kui esimene mekk on ühele stoudile omaselt meeldivalt pehme, šokolaadine ja röstine, siis edasine maitse on hapukam, vürtsikas-mõrkjas ning kuiv.

Nonii, mis on erinevat eelmisest aastast - jah, maitse esimene pool on tõesti muutunud pehmemaks ja siidisemaks. Samas lõppmekk on samamoodi ülevõlli vürtsikas (mis summutab ülejäänud stoudile omased nüansid) ja kõrvitsane. Nauditav!

Hinnang 8