neljapäev, 8. detsember 2016

Pühaste Vaikus

Sissekanne 704 - Pühaste Vaikus


Sweet Stout
7,8 vol

Tseiloni kaneeli, apelsinikoorte ja laktoosiga pruulitud vürtsikas ja mahlane kaerastout. Kas ei kõla mitte ahvatlevalt - igatahes Pühaste pruulikoda on mõnusa talvise soojendada valmis saanud (lisaks loomulikult vast 2 korda tummisemale Dekadentsile).

Pühaste silt on alati paras kunstiteos, nii ka seekord, kus üks kuri tool piidleb oma tugeva pilguga.

Vahukiht on matsakas, tihke ja šokolaadikarva. Aroom on ohoo, hapukas ja vaigune, samas apelsiniselt mahlane ja magus. Ja lõpuks paneb aroomile punkti apelsinine jõulutunne oma pehme vürtsikusega.

Maitse on keskmisest raskema kehaga, magus, siidine ja kakaone. Keele pealt käib läbi igasugu maitsekombinatsioone - alustades tsitruseliselt hapukusest, mida saadab röstine mõrkjus. Sanas on kogu maitse nii siidiselt šokolaadine, kerge tuhkjas ja kuiv ja vürtsikas/kaneeline. Keelt pargib pikalt seesamune hapukus ja seda kõige meeldivamal pehmel moel. Ja peale seda saabub Vaikus.

Väga põnev ja nüansirohke stout - maitsekas, tummine, heas maitsete balansis ja kerge joodavusega. Sweet Stoudi kohta on ta mõistlikult joodav ja tunde poolest kerge. Hea töö!

Hinnang 9