teisipäev, 6. detsember 2016

Must Lips + Nöösker = Summa

Sissekanne 703 - Must Lips + Nöösker = Summa


Imperial Stout
9,5 vol

Must Lips ja mustlaspruulikoda Nöösker on valmis saanud talvise soojendaja. Minu andmetel on see neil juba pikka aega laagerdunud ning seetõttu peaks kangele stoudile omased ägedad maitsenüansid juba tuntavad olema.

Õlle värvus on kastanipunase helgiga must ning beežikas-šokolaadine vahukiht vajus kiiresti kirmeks. Aroom on põnevalt mänglev - kui esialgu lööb ninna kergelt hapukas-süsine röst, siis edasi on ninasõõrmed täis vaid vaniljest magusust, koos jõuluse tsitruselise aroomiga.

Õlle maitse on raske kehaga, siidine, samas söestunult kuiv ja mõrkjas. Jah, just see olemine õllel on küll esialgu raske, aga siis samas muutub nii kergelt joodavaks ja see on ohtlik :) mulle meeldib see siidine kakaojoogi magus mekk, mida saadab paras vürtside plejaad. Jah, see magus ja siidine mekk asendub robustse suitsuse tuhkja mekiga, mida saadab kuusevaigune röstjas hapukus.

Täitsa põnev jook - mulle meeldis, kuidas see jook muutus erinevate lonksudega. raske tundub kerge, siidine tundub räigelt karvane ja magus tundub mõrkjas. Kuid kõik on kuidagi omamoodi balansis ja seetõttu nauditav.

Hinnang 8+