laupäev, 26. november 2016

Anderson’s Hannibal

Sissekanne 702 - Anderson’s Hannibal


Imperial Stout
9,5 vol
Pruulitud Lehe Pruulikojas

Anderson’s on mulle huvitav pruulikoda - mulle tõsiselt meeldis nende eelmine stout Vader, mis oli lihtsalt suurepärane. Samas antud pruulikoja heledad õlled on olnud eksperimentaalselt keskpärased või kehvemapoolsed õlled. Seega on rõõm tõdeda, et nad on tumedate õllede pruulimist jätkanud ning Hannibali degusteerimist ootan põnevusega.

Õlle värvus on tökatmust ning šokolaadine vahukiht on matsakas, siidine ja püsiv. Aroom on äge - linnaseliselt magus, šokolaadine ja siidine ning põnevalt röstine.

Maitse kinnitab seda, mida nina juba tundis - tõsiselt mõnus digestiiv, kus siidine šokolaadine keha mängleb nii hästi röstise-hapuka mõrkjusega. Ning antud mõrkjus areneb hapuka rösti ja kuiva tuhkja meki vahel. Piimakohvine magus üllitis, mida saadab väga tugev männine mõrkjus - kuid see on suurepäraselt tasakaalus, sest just see magusus ja vänge mõrkjus balansseerivad teineteist.

Lõppmekk on alkoholisoe, siidine ja kohvine.

See õlu on äge - mulle meeldib just see siidine pehme ja magus olek (ma eeldan et see on saavutatud laktoosiga), kuid antud kompotis töötab see väga hästi.

Hea töö ning ootan antud pruulikojalt järgmisi tumedaid õllesid!

Hinnang 9