reede, 25. november 2016

Põhjala Must Kuld - Colombia

Sissekanne 701 - Põhjala Must Kuld - Colombia


Coffee Porter
7,8 vol

Must Kuld on Põhjala põhisortimenti kuuluv suuepärane porter - nad on antud põhiõllest teinud versiooni nii kirsimahlaga kui ka Kenya kohviga ning nüüd on meie lettidele jõudnud versioon Colombia kohviga. Ootusärevus on suur, sest Kenya versioon oli minu arvates lihtsalt suurepärane.

Õlle värvus on must ning sõrmepaksune vahukiht on nii ahvatlevalt šokolaadipruun ja tihke, nagu vaht ühel mõnusal kohvil. Aroom on jummala äge - jah, värske röstitud kohvi lõhn on domineeriv, aga see mitmetasandile piimašokolaadi ja kakao nüanns koos vaniljese magusa mekiga on tõsiselt hea.

Keskmisest raskema kehaga õlle maitse on väga heas tasakaalus. Väga kerge karboniseeritus rõhutab selle õlle juures just piimakohvist pehmet ja siidist põhja, millele lisavad nüansse röstine hapukus ja puuviljane magusus.

Tegemist on üsna eriskummalise õllega - porterit see väga palju enam ei meenuta, kuna antud kohvine mekk on niivõrd domineeriv. Aga mulle isiklikult tõesti meeldib see nõrk karboniseeritus ja omamoodi maguslääge piimakohvi maitse - väga mõnus magustoit.

Hinnang 9