laupäev, 19. november 2016

Sori Vanilla Cake Fever

Sissekanne 694 - Sori Vanilla Cake Fever


Baltic Porter
9,9 vol

Sori on minu silmis üks naljakas pruulikoda - neil on kõige võimsam tootmistehnika, superäge branding, kihvt äriplaan. Ainuke, mis siiamaani on puudu olnud, on üks tõsiselt hea õlu. Ja mis pruulikoda Sa oled, kui Sa ei suuda väga head õlut teha? Igatahes Sori on üks nendest keskpärastest pruulikodadest, kes kahjustab käsitööõlle mainet - mul on olnud mitmeid tuttavaid, kes on suure elevusega ostnud Sori õlut baaris ja pettunud tugevalt. Ja selle tulemusena on nad ilmselgelt skeptilised kallite käsitööõllede suhtes ning väga ei julge enam käsitööõllesid osta. Seega Sori, võta nüüd ennast kokku ja hakka pruulikojaks!

Vanilla Cake Fever - kõlab kui üks Omnipollo pruulidest ning loodetavasti VCF maitseb sama ägedalt kui antud Rootsi pruulikoda.

Õlle värvus on must ning šokolaadikarva vahukiht vajub sõrmepaksuseks. Aroomis on tunda kakaost siidisust koos kerge vanillisusega.

Maitse on raske kehaga ja ülevõlli maitsete plejaad, mis mängleb korralikus mittebalansis. Jah, esmane mekk on vanilliselt magus, šokolaadine-kakaone ning mõnusalt röstine. Aga see mis edasi saab, on üks tasakaalustamata maitsete bukett - tugevalt alkoholine, lausa puskariliselt hapukas-piiritusene, tasakaalustamata vanilje ülevõlli keemiline mekk, mida püüab tasakaalustada kohvine ja värskendav mekk. Ja lõppmekk on taaskord tugevalt alkoholine ning see hakkab lausa vastu.

Raske olemisega, üliintensiivsete maitsetega, alkoholine ja selline odav tähelepanu võitmise katse! Kuna meil on nii ägedaid pruulikodasid, kes teevad suurepäraseid õllesid, siis tänasest alates ma enam Sori õllesid ei osta ega degusteeri (vaid juhul, kui midagi kolossaalset seal muutub ja nad endale kogemustega pruulmeistri leiavad). Seega ühineb Sori nüüd Muddisega minu nn luuserite klubis :)

Hinnang 5