kolmapäev, 16. november 2016

Malduguns Pelēcis

Sissekanne 693 - Malduguns Pelēcis


Brown Ale
6.8 vol
Läti

Malduguns on mu lemmik pruulikoda Lätist ning nende Earl Grey teega pruulitud brown ale on mul keldris seisnud pea aasta.

Maldugunsi õllesildid on alati "põnevad", sest mingisugust suurt digiagentuuri või disainerit nende siltide taga ei ole. Pruulikoda palub lihtsalt oma fännidel silte joonistada ja nii see pannaksegi pudelile. Antud õllesildil on küll üks hirmus habemega blond peletis - aga see kõik ei määra lõpuks midagi. Peaasi et õlu maitseks hää.

Õlle värvus on hägune ning oranžikas-pruun. Kreemikarva vahukiht on tihke ja püsiv ning aroomis on tunda mahlast ja magusat troopikat ning vürtsikalt tummist teed.

Maitse on keskmisest raskema kehaga, magus, õlijalt tihke ning pikalt seisma jäänud teele omaselt mõrkjas. Maitses on tunda aprikoosi magusust, mida saadab sidrunikoore mõrkjus. Lõppmekk on päris äge - jah, tugevalt mõrkjas, kuid samas troopiliselt värskendav ning lõpp-punkti paneb tee kuiv mõrkjus. Ja see mängleb keelel veel pikalt.

Superhea õlu - kui ma seda aasta tagasi proovisin, oli tegemist üsna lääge-magusa teejoogiga, kus humalamõrkjus oli balansist väljas. Tänaseks päevaks on saanud sellest üks parimaid nn teeõllesid, mida olen proovinud. Brown Ale see nüüd ei ole - pigem tee lisandiga IPA.

Hinnang 8+