pühapäev, 13. november 2016

Valge Maagiliselt Maitsev Suutäis

Sissekanne 689 - Valge Maagiliselt Maitsev Suutäis


7,6 vol
Belgian Dark Ale

Tänaseks magustoiduks valisin Valge pruulikoja pilootpruuli, mis on keldris laagerdunud juba üle aasta. Seega ühe tumeda Belgia eili jaoks parajalt eakas.

Õlle värvus on kastanipruun ning kollakas vahukiht on sõrmepaksune ja jube püsiv. Aroom on äge - vürtsikas, karamelline ning vahuveiniselt hapukas-särtsakas.

Maitse on keskmisest raskema kehaga, vürtsikas ja karamelline. Kui esmane mekk tundub kui lihtsalt karamelline, siis kohe tõestab jook vastupidist. Pikk laardumisaeg on sellele karamellise magusale mekile juurde lisanud kõrbema läinud kukekommist tummist olekut, mida balansseerib valgete viinamarjade mahlane ja tagasihoidlik hapukus. Lõppmekk on maitsete virr-varr ja see on tõesti paras suutäis - kondentspiimane magus nüanss, mida saadab soojendav alkoholimekk. Ja tee, mis tahad, antud joogi pikalt kestev vürtsikas-šampanjane maitse manab silme ette meeleolukaid aastavahetuspidusid.

Tegemist on väga põneva joogiga, kus lihtsaid maitsed muutuvad järjest tihkemaks ja keerulisemaks. See vaid näitab, kui hästi mõjub keldriaeg ühele vürtsikale ja tumedale belglasele.

Hinnang 9