esmaspäev, 14. november 2016

Viru Päkapiku Estonian Pale Ale

Sissekanne 690 - Viru Päkapiku Estonian Pale Ale


Estonian Pale Ale
5,5 vol

Viru Õlu on julge sammu teinud ning valmistanud Estonian Pale Ale stiilis õlle. Tõesti huvitav, kas see eestipärasus avaldub siin Eesti linnaste ja humalate kasutamises või Eesti päritolu pruulmeistri liigutust, kui ta ameerika päritolu maisisiirupit keetu valab? Kohe mõistatame maitsest.

Silt on selline odavalt imelik - mis päkapiku ale? Ei saa igatahes pihta sellele naljale ja kohe kole oli seal peoriiulil.

Õlle värvus on tumekuldne ning valge sõrmepaksune vahukiht on püsiv. Aroom on vürtsikas-pärmine, mahlane, männivaigune ja tsitruseline.

Maitse on õllel kerge kehaga, samas magus-mõrkjas ning kergelt musta maitsega. Pikk karamelline linnasemekk on kogu maitses domineeriv. Sellele lamedale karamellimaitsele lisandub belgiapärane vürtsikas pärmimekk ning kerge ja mõrkjas maitselõpp. Samas keelele jääb ikka pikalt see Viru õlle must mõrkjus.

Naljakas õlu, kus tavapärasele maitsetule Viru õllele on juurde lisatud huvitavam pärm ning mahlaseid ameerika humalaid. Antud õlle eestipärasus ei paista siit maitsest kuidagi välja - arusaamatu turundusbläkk!

Kuid õlu oli poes odav ning vast peale sauna ühe pudeli kindlasti jooks veel.

Hinnang 6