reede, 28. oktoober 2016

Muddis Noa 1

Sissekanne 676 - Muddis Noa 1


Golden Ale
5,2 vol
Pruulitud Muddises

Muddise pruulikoja tegemiste kohta olen ma algusest peale kõik ausalt välja öelnud - lühike kokkuvõtte on, et seal tehakse sitta õlut. Kuigi tegelikult ma juba ammu kirjutasin, et Muddise tööõnnetusi ma enam ei degusteeri (sest see oli täielik raha raiskamine), siis seekord toodi mulle kingituseks Muddise poolt pruulitud Noa 1. Tõesti imekspandav, miks laseb Eesti restoranide lipulaev Noa endanimelise õlle teha Eesti õllemaastiku uppunud alusel Muddises. Proovime ja vaatame, kas antud Golden Ale on arenenud (vaata ka sama õlle vs1 hinnang ja vs2 hinnang).

Õlle värvus ilus ja kuldne, valge vahukiht kadus üsna kähku. Aroom on nätsuselt magus, kergelt õunaselt hapuks ning linnaseline.

Maitse on kerge kehaga ja janukustutav. Karamelliselt magus ja intensiivne, leivaselt nätske ning pilsnerilikult lihtne ja mõrkjas. Nujah, üsna lihtne jook, mis oma olemuselt meenutab Saku Originaali intensiivsemat versiooni. Magus, lihtne, vesine. Jah, ning Karksi Blond Munk õlut meenutab samuti.

Teiste Golden Ale versioonidega on siit õllest kadunud tehnoloogilised jamad ning erinevad kõrvalmaitsed. Aga nende kadumine on päevavalgele toonud õlle lihtsa olemuse, mida varjutab räige masstoodangu tootmise "lõhn".

Noa restoranile soovitus - toit ja jook käivad käsikäes. Kui soovite olla parim restoran Eestis, siis kindlasti tuleks ka häid õllesid pakkuda. Sellist keskpärast jooki sobib Valdeku bensiinijaamas topelt hot-dogi kõrvale pakkuda. Teie filigraanselt väljamängitud marmosteigi, au poivré, krõbedate kartuliniitide ja kukeseente kõrvale tuleks aga hoopis midagi rafineeritumat pakkuda.

PS! Samasse ketti kuuluvale OKO restoranile, kes te pakute omanimelist OKO Belgian Ale õlut 12 eurot eest müügiks. See Muddise Saisoni püüdlus ei kõlba juua ning 12 euro eest seda osta on tõsine patt!

Hinnang 6