neljapäev, 27. oktoober 2016

Saku Antvärk Humulus Lupus

Sissekanne 675 - Saku Antvärk Humulus Lupus


APA
4,8 vol

Kui siiamaani on Saku "crafti-õllede" seeria olnud pigem tagasihoidlik ja piinlik, siis üsna suure tõenäosusega on nii ka edasipidi. Siiski 89 eurosenti on investeeritud trennijärgsesse kosutusse ning anname Antvärgile võimaluse.

Õlle värvus on klaarselge ja kuldne ning valge vahukiht on püsiv. Aroom, ohoo, Saku üllatab - mandariiniselt mahlane, troopiliselt magus ning rohuselt vaigune. Nagu päris...

Maitse on õllel kerge kehaga, mõrkjas-mahlane ning mänglevalt särtsakas. Kui esmane mekk on pigem malbem, maitsekam ja tasakaalukam, siis edasine maitse muutub magusamaks ja linnaselisemaks. Lõppmekk vajub täitsa ära - mõrkjas-hapukas ja kerge roosiline/keemiline mõrkjus on võõras. Samas janu kustutas paganama hästi.

Humulus Lupus on kõva edasiminek Saku kräftiseerias - kerge, humalane, mahlane. Tavaline originaalisõber tänavalt muidugi peaks seda jubedalt mõrkjaks käkiks - samas ideaalne vaheetapp liitrite kaupa lurri kaanimisele ja õige ning maitsva õlle tarbimise vahel. Keha ja olemine on jah hard-core fanaatikule siin täiesti olematu ja massiõllelik, samas peale sauna või kuskil üritusel toidu kõrvale igati korralik keelekaste. Ja see on kindla peale parima aroomiga Saku õlu ever!

Hinnang 7-