laupäev, 22. oktoober 2016

Moe Pilsner Restoran Tuljak Eripruul

Sissekanne 670 - Moe Pilsner Restoran Tuljak Eripruul


Pilsner
5,0 vol
Pruulitud Moe Õllevabrikus

Moe Õllevabrik on Eesti käsitööõllemaastikul üks kehvemaid - ei ole nende pruulidel ei nägu ega ka tegu. Ja seda imekspadavam on fakt, et Eesti üks parimaid restorane on oma majaõlle pruulinud just Moes. Ja seda kohutavam on fakt, et täna on 22. oktoober ning nad müüvad oma uhkes restoranis Moe pilsnerit, mille säilivuskuupäev on 1. oktoober (tundub, et ka kliendid on aru saanud  antud õlle kvaliteedis ning pudelid koguvad riiulitel pigem tolmu). Kohe testime, kas halb õlu saab veel halvemaks minna :)

Õlle värvus on kollakaskuldne ning valge vahukiht vajus kirmeks. Aroom on linnaseliselt magus, kergelt nätsukummine ja keemiline.

Maitse on õllel esialgu mahlane ja kerge, kuid edasine mekk on karamelliselt magus, leivaselt hapukas. Lõppmekk on lilleliselt/maitsetaimelikult mõrkjas, vesine ja kuiv.

Väike edasiminek on siin kindlasti võrreldes esialgse Muddise pilsneriga (vt siit), kuid suures plaanis ikkagi väga tavaline lurr.

Ning soovitus Eesti ühele parimale söögikohale Tuljakule - kui soovite eesrindlikult ägedad ka tulevikus olla ning pakkuda oma klientidele parimat, no siis unustage Moe Õllevabrik kohe heaga ära. Eestis on ju nii palju ägedaid pruulikodasid, kes pruulivad ülimaitsvaid õllesid.

Hinnang 6