pühapäev, 17. juuli 2016

Käbliku Hop Tvoyu Mat

Sissekanne 608 - Käbliku Hop Tvoyu Mat


Belgian IPA
7,9 vol
Pruulitud Tankeris

Hahaa - Käbliku Pruulikoda testib pidevalt Eesti õllebürokraatia piire. Eelmisel aastal ei õnnestunud neil oma Tussu nimelist pilootpruuli läbi raske paberimajanduse ametlikuks teha, ja pidid keskpärase Tuulispask nimeks panema. Ja nüüd taaskord üsna põnev nimi, millega on nii mõnigi ametnik vast tusane. Igatahes hea töö!

Õlle värvus on kuldne ning säravvalge vahukiht vajus tihedaks kirmeks. Aroom on kuivemapoolsem ja rohuselt mõrkjas, troopiliselt magus.

Esmamekk on paganama hea - no umbes sama äge, kui see mutt neil õllesildi peal. Vaiguselt ja vängelt mõrkjas, puuviljane ja mahlane, ohjeerum. Edasine mekk on nõks kuivema olekuga, heinaselt mõrkjas lausa, aga siis tuleb paras puuviljane magus maitse taaskord võimule ning maitselõpp on vaigune, mõrkjas ja superägedalt magus.

Hop Tvoyu Mat ütleks selle peale lausa - Käbliku pruulmeistrid, te olete valmis saanud ühe võimsalt hea õllega. Tegemist ei ole mingil juhul tavalise Belgian IPAga - vaid suurepärase mahlase topeltIPAga, mis võtab igal humalahullul jalad nõrgaks. Samas nii siidiselt õlijas ja pehme.

Ma olen tõsiselt vaimustuses sellest õllest - Käbliku parim õlle kohe kindlasti. Supermahlane ja maitsekas, aga samas nii kergelt joodav.

Hinnang 10