pühapäev, 17. juuli 2016

Käbliku Rosalinda

Sissekanne 607 - Käbliku Rosalinda


Hibiscus Infused Saison
6,6 vol
Pruulitud Tankeris

Käbliku Pruulikoda on Eesti mustlaspruulidest olnud siiamaani üks mu lemmikutest - nende trumbiks on olnud võimsalt ägedate IPAde pruulimine. Täna proovin ära aga üsna ekstravagantse õlle neilt - hibiskuse saisoni.

Õllesilt mainib taaskord tähelepanu - omamoodi kunstiteos. Avasin siis pudeli ning valama asudes läksid silmad suureks - misasi see nüüd siit siis klaasi jookseb? Värvus on kui koduse punasesõstramahla punane ning aroom on hapukas ja vaarikane. Tundub, et Käbliku meestele on õllest juba küllalt ning nad on alustanud siidrilaadsete jookide tootmist.

Esmamekk on täitsa vaarika-punasesõstra mahl, millele järgneb mahlane ja magus mekk. Edasine maitse on aga keelenäsakesi vägistavalt intensiivne - silmad tõmbuvad krimpsu ning hambad krigisevad. See on ühe tummise punasesõstra mahla raske olek ning lilleline tugev maitse. Järelmekk on iseenesest mõnusalt mahlane ja värskendav, kuid ma eeldan, et antud hibiskuse mekk on siin lõpus natukene liiga tugev.

Nujah, õlleks on seda üsna raske nimetada - mina nimetaksin seda vaarika-punasesõstra õllehübriidiks, millele on nüansse lisamas maitsetaimed. Kui esimeste lonksudega oli kogu joogi maitse niivõrd intensiivne, et tahtsin Rosalinda pikalt saata, siis edasine tutvus selle neiuga muutus järjest ägedamaks. Antud üliintensiivne tummine mekk kadus ning rohkem oli tunda hapukat ja mahlast jooki ja see oli tõesti nauditav.

Uhh, see oli nüüd üsna segane õllekirjeldus - ning tegelikult ka, tegemist on üsna kreisi joogiga. Ma väidan, et Rosalinda on nagu Edgar Savisaar - ta kas meeldib Sulle täiega või absoluutselt mitte. Ning mulle Rosalinda meeldib!

Hinnang 7