pühapäev, 3. juuli 2016

De Dolle Arabier

Sissekanne 577 - De Dolle Arabier


Belgian Strong Ale
8,0 vol
Belgia

Istun hetkel Alveringemi külas, Belgias - vaid 2km Prantsusmaa piirist ning suurel ekraanil on jalgpalli EM mäng Prantsusmaa ja Islandi vahel. Uskumatu melu on siin.

Kuid Belgias olles tuleb ikka põnevaid pruulikodasid proovida ning nüüd on minu ette sattunud De Dolle pruulikoda - Euroopa humalapealinna Poperingi piirkonnas asuv pisikene ettevõte on antud joogi teinud just kohalikest Nuggets humalatest (samu humalavälju kasutavad ka Westvletereni ja De Struise pruulikojad siin).

Õlle värvus on kuldne ning valge vahukiht on üle klaasiääre vohav. Klaasist õhkub värske ja õunaselt hapukas ning särtsakas aroom.

Maitse - linnaseline ja magus algus, mis balansseerub väga tugeva rohuse mõrkjusega. Ja see on suurepärane. Lisandub apelsinimarmelaadine magusus ja see on kuidagi põnevalt lilleline ja vürtsikas. Ja seistes muutub õlu taaskord - lausa vanilline magusus ning banaanine mekk on üllatavad siin.

Lõppmekk on kergelt alkoholisoe, tsitruseline ja kuiv. Tegemist on väga maitseka ja intensiivse joogiga ja see on kõik mõnusasse balanssi aetud.


Hinnang 10