reede, 26. veebruar 2016

Sori Dark Humor Club Coconut

Sissekanne 486 - Sori Dark Humor Club Coconut


Imperial Stout
8,0 vol

Sori Pruulikoda on välja tulnud kookose versiooniga enda esimesest Imperial Stoudist, mil nimeks oli Dark Humor Club - kui ma esialgset versiooni proovisin antud õllest septembris 2015, no siis olin ikka väga pettunud. Minu arvates olid nad pruulikojast välja lasknud ebaõnnestunud partii ning see oleks pidanud kanalisatsiooni minema. Tundub, et selle õlle kvaliteet on ajaga paranenud, sest Ratebeeris hinnatakse seda juba kõvasti paremini.

Kuid nüüd siis uue ja kookose versiooni juurde. Õlle värvus on süsimust ning vahukiht kreemiselt šokolaadine. Aroom on kaheks jagatud - esimesena lööb ninna tumedate linnaste hapukus ning seejärel üliintensiivne kookose-piimašokolaadi segu. Juba esmamekk on raske olemisega, magus ja šokolaadine. Edasi areneb aga hapukalt ning röstiselt, järelmekk on  jah kergelt kookoseline, kuid samas ka üliintensiivselt happeline - hambad tahavad suust ära kukkuda.

Põnev on asjaolu, et imperial stout on õllestiil, mida nauditakse klaasis ikka pikalt - antud õlu sai mul klaasis olla vast 10 minutit ning selle ajaga nn liisus - muutus täiesti flatiks (ehk karbonisatsioon kadus) ning kookose-šokolaadine siidine maitse/aroom on samuti jalga lasknud (kas tähendab, et pandi õllesse mingit imelikku keemiat, mis lahtub õhus?). Ning kõige lõpuks lööb õlle soojenedes välja ka originaalversioonis mind häirinud terav alkoholi mekk.

Jah, esialgne emotsioon antud õllest oli positiivne, magus, siidine ja meeldiv - kuid sellega soojad tunded lõppesid.

Hinnang 6