pühapäev, 1. november 2015

Pühaste Patt

Sissekanne 405 - Pühaste Patt


Porter
6,2 vol ja 38 IBU
Pruulitud Lehe Pruulikojas

Pühaste on taaskord uue õllega valmis saanud Lehe Pruulikojas - teatavasti ehitavad nad ikka veel täitsa enda oma pruulikoda Tartu kandis. Sinnamaani peab aga mustlast mängima ning teistes pruulikodades tegutsema. Seekord valmis neil porteri stiilis õlu, nimega Patt. Pühastele omaselt võib eeldada, et tegemist on ülemõistuse ülehumaldatud porteriga.

Õlle värvus on tumepruunikas, kreemjas ning šokolaadine vahukiht on püsiv. Aroom - üsna kergelt kohvine röst ja seda koos piimašokolaadiga.

Kuidas siis Patul kah maitse on - hapukas, mõrkjas ning meelitavalt siidine. Lisaks on tunda kergelt kohvi, suitsuvinest sauna ning räiget tumedate linnaste ning humalate mõrkjust. Lõppmekk on kakaoselt kuiv ning mõrkjas.

Porteri stiil on iseenesest juba üsna kapriisne ning spetsiifiline - antud juhul on Pühastele omaselt sellega üle vindi keeratud ning tavapärasele õllesõbrale üsna hirmutav ja eemaletõukav. Patt on seda öelda, kuid eks minagi teist pudelit vast ei võtaks - Pühaste eelnevad õlled on lihtsalt nii palju paremad olnud, et ma ei hakka seda head mälestust rikkuma.

Hinnang 6


Vaata Eesti käsitööõllede ülevaatlikku tabelit siit, lisaks on sealt kättesaadav ka müügikohtade informatsioon. Meie tegemistel hoia silm peal Facebookis.