pühapäev, 1. november 2015

Põhjala Saak (2015)

Sissekanne 404 - Põhjala Saak (2015)


Pumpkin Ale
6,7 vol

2014. aastat sügisel tuli Põhjala välja kõrvitsaõllega - antud pruul oli niivõrd edukas, et müüdi ühe kuuga läbi ning igati jõululik jook seetõttu paljude pühadelauale ei jõudnudki. Sel aastal on aga maitsenautlejad kindlasti targemad ning varuvad mõned pudeli ette. Kui eelmisel aastal oli antud õlu igati nauditav (vt siit), siis sel aastal olevat nad ka natuke retsepti muutnud ning nelgi osakaalu retseptist vähemaks võtnud. Proovime ja võrdleme :)

Õlle värvus on punaka helgiga pronksine, kreemikas vahukiht kaob üsna kähku kirmeks. Aroom - mmm, seda ma mäletan juba eelmisest aastast. Karamelliselt magus, marjaselt  mahlane,  vürtsikas ning näpuotsaga kaneeli ja kõrvitsat.

Esimene lonks - silme ette manan jõuluaegse õhtusöögi, kuhu see ideaalselt sobituks. Keskmiselt täidlasema ja raskema olekuga joogis domineerib kaneeline mõrkjus, mis edasi areneb juba magusamalt - ühele glögile omaselt soojendavalt ning mahlaselt/vürtsikalt. Lõpp on siidine, muskaatpähkline ning ingverile omaselt soojendav.

Täitsa julgelt soovitan antud jooki ka sel aastal isegi jõuluvanale pakkuda - igati korralik maitseelamus ning veidi švipsis taat on vast kingitustega ka heldem.

Eelmise aastaga võrreldes panen ühe võrra kõrgema hinde. Väga heas tasakaalus jook ning vürtsidega on hoitud viisakat joont.

Hinnang 8


Vaata Eesti käsitööõllede ülevaatlikku tabelit siit, lisaks on sealt kättesaadav ka müügikohtade informatsioon. Meie tegemistel hoia silm peal Facebookis.