neljapäev, 29. oktoober 2015

Malduguns Kramplauzis

Sissekanne 403 - Malduguns Kramplauzis


Specialty Grain
Läti Käsitööõlu
5,1 vol

Elu on ikka ilus, kui leiad külmkapist ühe oma lemmikpruulikoja õlle - Läti pruulikoda Malduguns on võlunud mind paari suurepärase IPA ja stoudiga. Seekord oli õlle nime teadasaamine paras ettevõtmine - sildi peal on lihtsalt lätikeelne kribu mingi seosetu tekstiga (minu jaoks seosetu) ning alles Ratebeeris õnnestus pildi pealt asi selgeks saada.

Õllevärvus on kirgas ning sügavvaskne, kreemikas vahukiht on tihke ja püsiv. Aroom on tagasihoidlik, linnaseliselt magus ning tsitruseline ja mahlane. Õlle soojenedes on aroomis tunda kamašokolaadi - ja no kamašokolaad on üks suurepärane maiustus.

Maitse on magusamapoolne ja mandariinine - oi kui hea, mandariine jagub nii esmamekki kui ka pikalt  lõpus keelele surisema jäävalt. Omamoodi huvitavalt lööb välja männile omane mõrkjus ning rukkilinnastele omane leivane ja kergelt vürtsikas olek.

Kergelt õlija kehaga magus ning mahlane jook - rukki leivane ja vürtsikas olek annavad joogile dimensioone juurde ning suures plaanis on tegemist väga ägeda maitseelamusega. Maldugunsi vennad on end taaskord tõestanud ning on trügimas peagi minu TOP5 pruulikodadele edetabelisse.

Hinnang 8