kolmapäev, 28. oktoober 2015

Andrese Hyperborea

Sissekanne 402 - Andrese Hyperborea 


Double American IPA
7,4 vol
Kodupruul

Linnased: Pale Ale, Vienna, Carahell, Wheat
Humalad: Galena, Mosaic, Chinook, Citra, Columbus

Üle pika aja proovin taaskord mõnd kodupruuli. Ametlikke õllesid on lihtsalt niivõrd palju peale tulnud, et raske on kohe tempot hoida. Kuid antud õlu on paljulubav - Andres on lausa nii kõva mees, et pani oma topelt-IPAga kevadel kinni Tallinna Kodupruulijate võistluse.

Pudel avanes paraja pauguga, õlle värvus on tumeoranž ning helebeežikas vahukiht on tihke ja püsiv. Aroomis leiab igasugu nüansse ikka - kuusevõrsed, männiokkad, greipfruudi mõrkjus ning troopiliste puuviljade magusus.

Maitse on uhuuu, kui maalähedaselt rohune ja mõrkjas-kuiv. Kergelt õlija kehaga jook paneb natuke mõtlema, enne kui järgmise lonksu julgen võtta. Humalaid on siia ikka heldelt sisse poetatud. Mahlane troopiliste viljade paraad lõppeb üsna mõrkja ja kuiva olemisega. Tugev karboniseeritus õnneks lahjendab seda olekut ning seetõttu sobib isegi joogiõlleks - kuid üle ühe pudeli seda kindlasti ei tasuks juua :D

Aga üks, mis tõesti üllatab - alkoholimekk on väga hästi ära peidetud. Mitte kuidagi ei saa aru, et tegemist on kangema õllega kui 6 vol. Kuid eks peale teist pudelit saaks juba aru, et tegemist ei ole niisama suvalise joogiga.

Väga hea tihke olekuga humalapomm, mida soovitaks mõnusa magustoidu või kena blondiini kõrvale!

Hinnang 8