laupäev, 11. aprill 2015

Pühaste Humalakoda

Sissekanne 271 - Pühaste Humalakoda


TopeltIPA
8,4 vol / 80 IBU

Pühaste kolmas ametlik pruul kannab nime Humalakoda ning taaskord pruulitud Põhjalas. Pühaste mehed on teadatuntud, et humalaga tagasi ei hoita. Üsna tihti on üledoosi ja humalamürgituse esimesi faase läbiv see nende õlle manustamine. Ja seda vaid heas mõttes, sest Pühaste esimesed kaks rüübet on olnud suurepärased (Nokturn ja Mosaiik).

Õlle värvus on ilus selge ja kuldne, valge ning tihke vahukiht püsib. Aroom, ossa rsk - selline tunne, et Pühaste mehed on Nõmme turul vargil käinud - sest just selline massiivne kogus puuvilju tundub siin pudelis olevat. Siin on mõrkjat greipi, samas väga mesimagusalt mangot, sidruniline ning karamelli kah veel.

Esmamekk on tihke, uhh, nagu sööks seda mõrkjas-magusat humalaleotist. Edasi muutub maitse veel magusamaks - kui oh ei, see ei ole imal-magus, vaid siiski üsna tsiviliseeritud moel nauditav lääge-magus. Samas on kogu mekk nii vaigune, et uhh - ja see ongi selle joogi võlu. See on läägelt-magus ning kulmu-kortsu-tõmbavalt mõrkjas - ja see on ideaalselt tasakaalus.

Järelmekk on kui üks tervisesportlane hommikul peale trenni joob ära klaasi külma ning värsket apelsinimahla - oi pagan kui hea. Sama ka siin - värskendav, mahlane ja suunurki ülespoole-tõstvalt hea.

Aitäh taaskord Pühaste pruulmeistritele - järjekordne suurepärane humala üledoos on saadud ning see meeldis mulle!

Hinnang 9+