reede, 6. veebruar 2015

Kiisa Pruulikoda Piiri Peal

Sissekanne 211 - Kiisa Pruulikoda Piiri Peal

Punane Ale
5.2 vol
Pudelisse on õlu läinud 12.10.2014

Õlu on saanud piisava aja laagerdumiseks ning peale mitut kuud nurgas seismist, on kätte jõudnud antud pudeli tõehetk. Kiisa Pruulikojalt olen enne proovinud nende stouti - igati korralik rüübe oli.

Sõrmepaksune valge vahukiht kadus väga kähku, üsna korralik pärmikiht oli samuti - terve suur lonks jäi pudelisse :)

Värvus on selge ja punakaspruun. Aroom on linnaseliselt magus, natuke tumedaid kirsse ning päris põnevaid vahuveinilikke hapukaid nüansse leian siit samuti.

Esimene maitse on magus, tõesti magus - üsna nõrga karboniseeritusega ning väga huvitavaid emotsioone tekitav. Ma tõesti ei ole ühegi õlle juures varem selliseid kirsi-veinilikke maitseid kätte saanud. Lõpp on kiire ja valutu - nagu punanahad ikka omal ajal oma vastasetega tegid (kuigi ega ma skalbist päris ilma ei jäänud).

Ma pean tunnistama, et tegemist on väga põneva kooslusega - kirsisiidrine-veinine mekk, kuhu panevad tugevalt õla alla ka linnaseline magusus ja kerge joodavus. "Seda naised ostaksid" - ütleks Farmi-Gabriel selle õlle reklaamlausena. Õlu, mis mängib vallatlevalt õlle-siidri-šampanja piiri peal - ja on nauditav. Kiidusõnad pruulmeistrile!

Hinnang 8