kolmapäev, 3. detsember 2014

Kiisa Pruulikoda Maru Karu

Sissekanne 184 - Kiisa Pruulikoda Maru Karu


Stout
5,0 vol

Vanemad on alati öelnud - olgu Sul parem 100 sõpra, kui 100 rubla. Ja ma olen Maruõnnelik, et just sellise skeemi kaudu sain endale pudeli eriti eksklusiivset Kiisa Pruulikoja toodangut. Nimeks Maru Karu ja stiiliks stout.

Kusjuures eelmine nädal käisin jooksutrennis (jõuluks ikka vormi) ning juhuslikult jooksin mööda ühe Kalamaja laste kunstistuudio vaateaknast - ja selle nimi on ka Maru Karu. Siin tuleb kahe ettevõtte vahel veel kunagi korralik patendivaidlus :D

Õllepudel on väga stiilne - võtsin selle auks kohe fotoaparaadi välja ja tegin korraliku pildi. Õrnpruunikas sõrmepaksune vahukiht kadus kähku. Värvus stoudile omaselt silmipimestavalt must. Aroom on väga jõulune - kohe nii jõulune ja vürtsine, et õllestiil võiks vabalt olla Spiced Stout selle põhjal. Huvitava nüansina leidsin sellest üsna lahjast stoudist ka väga kangetele nn barley wine´dele omase sojaliku soolase aroomi. Täitsa põnev - kuidas pruulikoda sellega hakkama sai.

Esimene lonks - domineerib see samune jõulune mekk - muskaatpähkli-nelgi-vürtsi kombinatsiooni on esimeses mekis päris vängelt tunda. Õlu on suhteliselt noor veel ning see peaks ajaga mahedamaks muutuma. Keskel tuleb magusalt välja kakaone maitse - no selline hetkeline mesimagus mekk, nagu Karudele ikka meeldib. Ja see maitseelamus kulmineerub hapuka-mõrkja tumeda šokolaadi ampsuga - mis kaob kähku.

Kui retsepti edasi arendada, siis üritaks õllele keha täidlust juurde timmida. Vänge jõuluaroom ja mekk pehmeneb aja jooksul ning see sobib hästi.

Kokkuvõtteks võib öelda, et antud õlu on igati Maru Karu nime väärt. Jõuluõllele omaselt, teeb maruhästi seest soojaks.

Hinnang 7