teisipäev, 28. aprill 2015

Pühaste Mr. Tangerine Man

Sissekanne 288 - Pühaste Mr. Tangerine Man


Wheat Ale
4,8 vol
Pruulitud Lehe Pruulikojas

Eraldi peab kohe välja tooma, et Pühaste õllesildid on Eesti õlleturul kõige ägedamad - iga pudel on kui kunstiteos - ning kui juhuslikult on ka pudeli sisu suurepärane - no mida siis veel tahta!

Igatahes on Pühaste oma suurepäraste õllede rida jätkamas (Nokturn, Mosaiik, Humalakoda) seekord pruulmeistrite stiili tundes üsna lahja rüüpega - apelsini ja mandariini koortega ergutatud 4,8 vurtsune nisuõlu.

Värvus on selge ja läbipaistvalt kuldne, valge vahukiht kadus üsna kähku. Aroom magus ja tsitruseline, meenutab Põhjala Topeltnelsonit (muidugi mitte nii vänge). See aroom on tõesti suurepärane - ning omaette nauding.

Võtame siis esimese lonksu - hmm, mida paganat! Kus see aroomile vastav maitse on kadunud - kas Mr. Tangerine on selle ise ära joonud? Sellised mõtted tekivad esmase lonksu järgselt - maitse on jah pigem tagasihoidlik - kerge kehaga, mõrkjas-tsitruseline-siidine, samas ka pipraseliselt vürtsikas koos susiseva karboniseeritusega - mis tsutike maitseelamust rikub. Samuti jääb õlle lõpp kuidagi lahjaks ning kuidagi häirib seebine? maitse.

Igatahes aroom on antud õllel mitu korda parem, kui maitse. Suviseks õlleks vast hea rüübe - aroomile annaks 10st punktist kindlasti 9, kuid kahjuks maitse tõmbab jällegi keskmist alla.

Huviga ootan Pühaste järgmist õlut - Baltic Porteri stiilis õlu, mis pruulitud Raasikul.

Hinnang 6