laupäev, 11. aprill 2015

Moe Sparkling Ale Muddis Saison

Sissekanne 272 - Moe Sparkling Ale Muddis Saison


Sparkling Saison
5,9 vol

Moe Õllevabrik on välja tulnud oma teise ametliku pruuliga (esimene oli pigem väga tagasihoidlik start, vt Golden Ale) - seekord on sealsed pruulmeistrid juba suvisel lainel. Just rannahooajaks on neil valminud särtsuv saison - šampusepudelisse villitud sparkling saison nimelt. Õlletootjale soovitus - ole hea pane ikka Ratebeeri ka oma rüübe üles. Sest kui Sind ei ole Facebookis, st kui Sind ei ole Ratebeeris, siis Sind ei ole olemas.

Uhke pudel tõesti - aga samas ka nii suur. Taban end mõttelt, et kui see nüüd suurepärane õlu ei ole, kes selle siis ära joob? Õlle värvus helekollane, vahukiht lumivalge - vahtu uhab üle klaasiääre lausa.

Aroom on sidrun mis sidrun - muud siin kahjuks ei ole. Maitse on vahune-mõrkjas - kui suus olukord rahuneb, siis saab ka teistest maitsetest rohkem aimu. Üsna kerge kehaga sidruniline jook - mis on mõrkjas, kuid väga huvitaval kombel lööb omapärase magusa maitse juurde - täpselt nagu sööks Kama šokolaadi, vot selline mekk ongi siin, ja see kandub ka järelmaitsesse. Järelmekk on suures plaanis vesine ning natuke häirib robustne kuiv mõrkjus - mis nagu ei sobiks siia.

Võtame asja siis kokku - jubedasti vahutav sidruniline ja suvine õlu. Kahjuks väga lihtsa olemuse ja maitsebuketiga - ei raba absoluutselt, isegi suur ja uhke pudel siin ei aita. Pigem kuhugi palavasse suvepäeva ma seda ei sobitaks - liiga fäänsi-vahune-prosecco-tibilik õlu. Jah, nii ongi - ma tahan kanget, räiget, vänget ja hullumeelset maitseelamust - isegi suvepäeva!

Hinnang 6