reede, 2. detsember 2022

RPS Viking Line IPA


 Sissekanne 1548 - RPS Viking Line IPA

IPA
5.9 vol
Soome

Minu lauale on jõudnud Soome mikropruulikoja Rock-Paper-Scissors IPA, mis pruulitud Viking Linele. Kuuldavasti on antud õlu tehtud meresoolaga maitsestatud mineraalveest - no uurime, kas tunneme ka seda.

Kergelt häguselt oranžikal õllel on matsakas ja püsiv vahukiht. Aroom on esialgu värske ja tsitruseline, kuid peagi areneb magusaks, tummiseks ja troopilisest magus-hapukaks lõhnaks.

Keskmise kehaga, troopiliselt mahlane ja värskendav. Keskmaitse on huvitavalt veinine - valged viinamarjad koos vürtsika vaigususega. Lõppmekk on mandariiniselt magus ja mahlane, samas keelele jääb pikalt linnaseline magusus. Õnneks see linnaselisus ei ole raske... vaid pigem kerge Kölchi stiilis magus-hapukas ja saiane.

Väga põnev ja tasakaalus jook - esmamekk oli jah nagu IPA ikka, kuid edasine mulle pigem pakkus üllatust. Vürtsikas-linnaseline ja tummine. Antud kangusega õlle kohta on maitset siin küll ja veel. Meresoola otseselt kätte ei saanud... pigem sool ergastas ülejäänud maitseid siin õlles ja mille tõttu tundus jook tummisem, kui ootasin.

Hinnang 8