laupäev, 2. juuni 2018

Pump Brewery Wambola

Sissekanne 949 - Pump Brewery Wambola


Triple Maibock
11,5 vol

Eesti õllemaastikule on ilmunud uus pruulikoda - Pump Brewery. Kuuldavasti on see välja arenenud kahest kodupruulist - Lille pruulikoda ja Hön (Koer) pruulikoda ühendasid jõud ja alustasid ametlikult õlle tootmisega.

Ilmselgelt lihtsad vennad nad ei ole, sest üks esimesi õllesid on neil triple maibock. No misiganes stiil see nüüd ka ei oleks, aga põnevus oli jube suur selle proovimiseks.

Õlle värvus oranž, vahukiht olematu. Aroom on uskumalt magus - linnaseliköör koos karamellisemoosiga. No kõhu saab täis juba aroomist.

Maitse on üliraske ja veniva olekuga linnaseliköör - mõrkjus on väga madal ning peamiselt on karamelliseid magusaid toone tunda, kerge ploomiviinase sooja efektiga. Lõppmekk on klassikaliselt mõrkjas, kergelt rohune - aga noh see liköörine magus veniv kraam sõidab kõigest üle.

Jah, on kange ja jube intensiivne õlu - aga samas ta ei ole üldse halb. Lihtsalt jube ohtlik jook on. Sellise õlle joomiseks tuleb kõrvale varuda 2 sõpra ja 5 klaasi vett - ja vot siis ei lähe homne tööpäev raisku.

Igatahes edu uuele pruulikojale - pumba juures on alati kasulik olla.


Hinnang 7