laupäev, 31. märts 2018

Kalamaja Cherry-Berry

Sissekanne 918 - Kalamaja Cherry-Berry


Sour Ale
6,0 vol

2017. aasta suvel õnnestus mul võita Tallinna kodupruulijate kokkutulek ning nagu üritusel ikka kombeks, siis võitja saab kõikide osalejate õlled endale auhinnaks :) ja just sellest auhinnasaagist oli üks pudel keldrisse ununenud. Kalamaja sour ale, mis pruulitud küll S04 pärmiga, aga peale esimest fermentatsiooni lisati Booni õlle pärmijääk ja kirsid/marjad sekundaarseks käärituseks.

Õlle värvus on megaäge - sügavalt punane, klaarselge ja ahvatlev. Roosakas vahukiht kadus kiiresti. Aroom on magusalt kirsine, kergelt hapukas ja punasesõstrane.

Maitse on sama mis aroom - megamahlane, kirsiselt magus ja tummine, samas punasesõstra hapukas. Lõppmekk on viinamarjaselt kerge ja karastav.

Kui ma nüüd eelmisel suvel seda jooki proovisin, siis oli see kuidagi maitsete virr-varr ja kirsine värske mekk oli kuidagi pärmine. Samas antud hetkel on see kirsine mekk suurepäraselt  naturaalne ja tasakaalustamas marjast hapukust. Keldris seismine on sellele õllele väga palju juurde andnud. Väga äge suvine jook - naised jooksevad tormi selle peale!

Hinnang 8+