teisipäev, 4. aprill 2017

Käbliku Heatherland

Sissekanne 789 - Käbliku Heatherland


Scotch Ale
7,0 vol

Käbliku pruulikojal käis külas Osooni saade - selle vältel pruuliti vägev õlu, tehti sauna ning üsna paljalt eksponeeriti end ERR ekraanil :) igatahes angervaksa, kanarbiku, porsa ja meega pruulitud Scotch Ale on jõudnud minu köögilauale.

Õlle värvus on kastanipruun ja kuldse helgiga, valge vahukiht kadus kiiresti. Aroom on tõsiselt vinge - nagu üks ajalooline ürdiõlu olema peakski. Rabavesi, kergelt suitsusaunane ja karamelline.

Maitse on pigem raske kehaga, õlijalt siidine ja ürdiselt kurku paitav. põnevalt mängleb turbasuitsune karamellimekk, mis lõppmekis muutub mesiselt magusaks ja ploomiselt hapukaks. Mõrkjus on madal, samas ürtide tummine olek balansseerib rasket linnaselist keha. Suus kestab pikalt apteegikapine rohumekk ja seda nauditavas vormis - mulle meeldib, et see mängleb Riia Palsami ürdisuse ja Prantsuse alpides populaarse Genepi ürdilikööri vürtsikuse vahepeal.

SUPERÄGE jook Käblikult ning kiidusõnad, et võtsite ette sellise ajaloolise stiili interpretatsiooni. Täiesti out of the box.

Hinnang 10