reede, 31. märts 2017

nanoPruul Kodumaa

Sissekanne 785 - nanoPruul Kodumaa


Saison
6.2 vol

nanoPruuli Kodumaa nimeline Saison peaks olema Eesti esimene täielikult kodumaa koostisosadest pruulitud ametlik käsitööõlu. Linnased on pärit Orasmäe Linnasekojast, humalad on saadud Korju kasvatusalalt Matsalust, pärm on Pernau Pruulikoja tegijate poolt Eesti metsikust pärmist üles kasvatatud ning vesi tuli Tallinna veelt. Seega juba ette kõvad kiidusõnad nanoPruulile nii eheda kompoti kokkupaneku eest.

Õlle värvus on häguselt kollane-kuldne ning valge vahukiht on suuremulliline. Aroom on värskendav - samas kergelt mesine ja magus. Lisaks on siin tunda happelist nisust mekki koos vürtsika pärmiga - ja soojenedes on lausa kasevihane koduse sauna mõnus rahustav aroom.

Maitse on keskmise kehaga, magus, mahlane ja metsiku pärmi tõttu põnevalt maalähedane. Tsitruseliselt mahlane mekk muutub siin maitses laudaselt mõrkjas-hapukaks ja seda ainult heas mõttes. Tugev ja särtsakas mull mängleb saisonile omaselt hästi ja see intensiivistab greibikoorest mõrkjust antud õlle lõppmekis. Värskendav ja karske.

See on täitsa omamoodi õlu ja mulle täiega meeldib - just seetõttu et siin on kasutatud Eesti metsikut pärmi ja seda rustikaalset lauda-hapukas-mõrkjas-mekki ja eht-eestlaslikku rasket töötahet on ju siin maitset tunda. Kodumaa näol on tegemist väga omapärase suvise värskendajaga - ja kui see jutt juurde rääkida, kuidas see valmis, no siis maitseb seda paremini.

Hinnang 8