kolmapäev, 15. veebruar 2017

Struise Tsjeeses

Sissekanne 749 - Struise Tsjeeses


Belgian Strong Ale
10,0 vol
Belgia

Struise näol on tegemist ühe maailma parima pruulikojaga (tänavuse Ratebeeri auhinnagaala põhjal öeldes) ja ka mina olen viimase aasta täielik fänn olnud. Tsjeeses on nende pruulikoja üks laiemalt levinud õlu ning minul on siiamaani olnud võimalik olnud proovida antud õlle Port vaadis ja Bourbon vaadis laagerdunud versioone. Täna võtan siis 2015. aasta versiooni Tsjeesest, mis pole ühtegi vaati näinud - samas laagerdunud 8 kuud erinevate puuviljade peal.

Õlle värvus on punaka helgiga oranž ning ploomiselt mahlane aroom levib üle toa, samas on tunda kerget punasesõstra hapukat olekut koos aprikoosise magususega.

Maitse on üllataval kombel kerge sellise tummise õlle kohta - karamelline, samas puuviljaselt mahlane ja kerge. Õlijas mekk on olemas, kuid mitte domineeriv (nagu vaadilaagerduste puhul). Ploomiveinine tummine alkoholisus on lõppmekis meeldiv, samas lõppeb see asi väga kuiva mõrkja olekuga.

Olin valmis vähekene tummisemaks maitseelamuseks - samas oli ka antud jook täis üllatusi. Puuviljane, mahlane, kerge ja seest soojendav.

Hinnang 9+