neljapäev, 23. veebruar 2017

Saturni Titan IPA

Sissekanne 757 - Saturni Titan IPA


IPA
5,9 vol
Pruulitud nanoPruulis

Ja taaskord on uus mustlane meie õlleturule sisenenud - õllestiiliga muidugi see pruulikoda ei üllata, taaskord üks IPA. See esimene IPA peab ikka superhea olema, et mingisugust tähelepanu saada meie turul.

Õlu avanes paraja susinaga ning klaasi tuli oranžikas-kuldne jook. Valge vahukiht on pigem tagasihoidlik.

Aroom on lilleline ja tsitruseliselt magus, kergelt heinane ja kuiv.

Õlu on keskmise kehaga, esiti mõnusalt linnaselise põhjaga magusakas, õlija olekuga... kuid siis toimub maitses happeline plahvatus. Lõppmekk on metsikult kuiv ja mõrkjas. See keskmaitse happelisus areneb suus lausa kibedaks ja kirbeks ning hambad tahavad suust ära kukkuda.

Nujah, minu arvates on lihtsa retsepti juurde liiga palju võimsaid humalaid pandud. IPA ei pea olema nii mõrkjas, eriti nii lahja joogika puhul.

Seega kokkuvõte - täitsa hea joogikas, aga tugevalt liiale on mindud mõrkjusega ja see sööb kogu keha ära. Kirbe ja kibeda meki põhjuseks on arvatavasti see, et mashi ph on paigast ära olnud (pole arvestatud Tallinna kareda veega ntx) - see liigne mõrkjus võimendub selletõttu veelgi. Seega siin tuleb retsepti timmida veel korralikult. Antud hetkel on tegemist alla keskmise joogiga, mis 6 kuu pärast on õllepoodide "parim enne möödas" riiulis.

Hinnang 4