neljapäev, 23. veebruar 2017

Aespan Pagari Heff

Sissekanne 758 - Aespan Pagari Heff


Nisuõlu
6,5 vol

Aespan kodupruul on mitmetel kordadel võitnud Tallinna kodupruulijate võistlusi ning täna õnnestub mul proovida Aespani interpretatsiooni ühest klassikaliselt nisuõllest. Ilmselgelt niisama klassikaliselt siiski ei lähenetud, sest õlle pruulimisel on kasutatud tavalist pagaripärmi (jah, kõik õllepärmid pärinevad sarnasest tüvest kui pagaripärm, kuid tänased nisukad on kõik ikka tavaliselt spetsiaalse pärmiga tehtud).

Klaasi voolab helekollane ja hägune jook, nagu ühele nisukale omane. Vahukiht oleks nagu Golgate reklaamist - tihke ja pimestavalt valge. Aroom on põnev - jah ootuspäraselt vürtsikas ja banaanine, aga samas mahedalt rustikaalne ja mõnusalt koduõllene.

Maitse on õllel keskmise kehaga, linnaseliselt magus, samas tsitruseliselt mahlane, banaanine, barbarissine ja pärmine. Ja tee mis tahad, selline kõrgklassi kuuluvate õllestiilidele omane sõnnikumaitse on siin õlle juures - ma eeldan, et see sõnnik pärineb sellest pagaripärmist, sest samasugune mekk on ka Pihtla Taluõllel (mis on sarnase pärmiga tehtud). Ja see ei ole üldse mitte paha maitse siin õlles - teeb just põnevamaks.

Hinnang 7