esmaspäev, 6. veebruar 2017

Käbliku Naked Oats

Sissekanne 743 - Käbliku Naked Oats


Oatmeal Stout
7,4 vol

Käbliku pruulikoda tuli eelmisel nädalal välja koguni 4 uue õllega ja seda päris oma pruulikojast. Reede õhtul proovisime Tallinna kodupruulijate kokkutulekul kõiki neid uusi õllesid ja üldine meeleolu oli väga positiivne. Kiideti, et Käbliku ei tee niisama ägedaid õllesid, vaid nad on suutnud järgida endale omast käekirja ja seda on tunda iga õlle puhul. Ei tea kas on see Käbliku talu kaevuvesi või pruulmeistrite osavad näpud, kuid miskit ägedat on neis tõesti. Hinnangu tegin hiljuti uuest El Mosaicost ja nüüd võtan ette Naked Oats Stoudi.

Õllesilt nõuab omaette peatükki - olgem ausad, ega Käblikult ei oskaks midagi vähemat oodata. Piiri peal nilbed kaerahelbed, mis on kestadeta ja paljad. Hehhe, väga hea!

Õlle värvus on must ning punaka helgiga šokolaadine vahukiht on tagasihoidlik. Aroom on magusalt röstine ja siidiselt piimakohvine.

Maitse on õllel päris põnev - siidine, magus ja kakaone mekk on esiti sulnis ja silmipimestav. Edasine mekk on aga vähe kärtsuma iseloomuga - üsna tugev mõrkjus, mida iseloomustaks kuiva ja tuhkja mõrkjusena. Lõpp on vaniljene, pehme, kerge ja kuidagi vaadilaagerdusest läbi käinud puidust ja kõrge alkoholisisaldusega stouti meenutav (siidisus vast on see põhitegur siin).

Keskmise kehaga ülisiidine ja nauditav stout. Seda jooki soovitaks ka sõpradele. Hea töö Käbliku ning jääme juba uusi üllitisi ootama.


Hinnang 8