reede, 3. veebruar 2017

Käbliku El Mosaico

Sissekanne 737 - Käbliku El Mosaico


APA
5,6 vol

Hea meel on tõdeda, et siiamaani üks põnevamaid Eesti mustlasi (pruulmeistrid loomulikult ise mustlased ei ole vaid tunduvad lõunamurrakuga eestlased) on valmis saanud enda pruulikoja ning õllesõprade rõõmuks koguni 4 pruuli välja lasknud. Nende seas on siis 3 täiesti uut õlut ning juba tuttav Tuulispask (samuti tuntud kui ka "Tussu"). Täna proovimegi siis Käbliku interpretatsiooni ühest APAst, kus ilmselgelt on kasutatud El Dorado ja Mosaic humalaid.

Õlle värvus on selline hägune ja oranžikas, valge vahukiht on sõrmepaksune ja püsiv. Aroom - ohsaa Käblik ütleks selle peale. Metsikult magus ja mahlane - melonisiirup, tsitruseline vaigusus ja troopiline kompott.

Maitse on õllel väga kehakas antud ABV kohta - meeldivalt magus, mahlane ja troopiline, samas ehedalt maalähedane, õlijalt vaigune ja greibiselt mõrkjas. Lõppmekk on kerge, mahlane ja nauditav.

See on üks paganama hea õlu - kerge, samas ülimaitsekas ja vinge aroomiga. Sellist õlut jooks kuumal suvepäeval kohe mitu pudelit ja nõuaks juurde. Käbliku andke aga tuld - võtame kõik vastu mis teie pruulikojast tuleb!

Hinnang 9